Data

De primaire bronnen voor Hacking for Sustainability zijn de Atlas LeefomgevingAtlas Natuurlijk Kapitaal en data van Provincie Zuid-Holland. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over de luchtkwaliteit, de ligging van parken, fietspaden, vaarwegen, energieproductie.

Hiernaast ontsluiten ministeries, provincies, gemeentes, kennisinstituten, private initiatieven, e.a. grote hoeveelheid open (geo) data. Door de grote hoeveelheid portals en initiatieven is het vinden van waardevolle datasets een tijdrovende bezigheid. Om het de deelnemers aan de competitie makkelijker te maken hebben we hiervoor wat shortcuts bedacht:

  • Een Google Drive overzicht van alle ruwe data uit het ALO en ANK. Verder vind je er informatie van het RIVM, Deltares en INSPIRE. Gebruik deze tabel om snel een overzicht van de beschikbare data te krijgen. Via de links in de data_url kolom om een dataset als GeoJSON te downloaden.
  • In de Open State dataplatform vind je onze selectie van onze favoriete data uit  het Google Drive overzicht en elders. Elke dataset is voorzien van een beschrijving, een preview, GeoJSON download en gebruiksinstructies indien nodig.

Documentatie

Het gros van de beschikbare gegevens hebben een ruimtelijke component. Op http://pdok-ngr.readthedocs.io lees je hoe je snel aan de gang kunt gaan met geodata.

Sustainability Hackers community

Uit ervaring weten we dat zodra je aan de slag gaat met open geo data je tegen allerlei issues aan kunt lopen. Om die te tackelen hebben we wat feedback mogelijkheden ingebouwd:

  • Disqus comments: onder elke dataset in de dataplatform kun je vragen en opmerkingen over een dataset plaatsen.
  • Issue trackers: elke dataset is voorzien van een issue tracker. Kom je een probleem tegen, of heb je juist een opgelost? Laat je mede SustHackers het weten!
  • Data requests: heb je een mooie dataset gevonden die je wil delen met andere SustHackers? Of wil je het in je app opnemen maar maar het lukt niet helemaal? Laat het ons weten! Wij kijken ernaar!

Wij houden alle kanalen goed in de gaten en zullen ons best doen om je snel bij te staan.